Наскільки ефективна ваша зв'язка

Наскільки ефективна ваша зв'язка
0
0
174
7хв.

Хочете знизити витрати на рекламу? Існує кілька методів: вибір іншого джерела трафіку, зміна підходу до креативів, оновлення лендінгу тощо. Важливо також провести аналіз ефективності рекламної зв’язки перед запуском основних кампаній, щоб мінімізувати втрати бюджету на експерименти.

У цьому матеріалі ми розглянемо як оцінити ефективність рекламної зв’язки і на що слід звернути увагу під час аналізу даних A/B-тестування, необхідного для верифікації будь-якої маркетингової стратегії.

Як оцінити ефективність зв’язки

Наскільки ефективна ваша зв'язка

Для оцінки зв’язки веб-майстри зазвичай запускають невеликі тестові кампанії і на основі їх даних оптимізують РК. Серед усіх методів, цей рахується найбільш дієвим. Однак, можна провести оцінку ефективності ще до початку запуску РК. Такий підхід допускає похибки, але здатний зменшити витрати, пов’язані з проведенням A/B-тестування.

Для попереднього аналізу результативності партнерства необхідно зібрати дані за кількома параметрами. Проведемо розбір нижче:

Аналіз конкурентів

Важливо вивчити, які креативи використовують інші абітражники, які канали і формат реклами частіше запускають. Це дає можливість оцінити рівень конкуренції та виявити найвигідніші зв’язки для розробки власних рекламних стратегій. 

Інформацію про конкурентів радимо систематизувати в спеціальній таблиці. У ній вам потрібно записати:

  • основні джерела трафіку
  • заклики до дії (CTA)
  • рівень адаптації до аудиторії
  • передбачувані ставки
  • рекламні бюджети, необхідні для проведення аналогічних кампаній.

Ймовірність збігу цільових аудиторій

Вивчіть рівень збігу вашої цільової аудиторії з аудиторією ваших конкурентів. Можливо, ви просуваєте однакові продукти, але спрямовуєте зусилля на абсолютно різні групи споживачів.

Невеликий збіг цільових груп змусить вас переоцінити стратегію і шукати альтернативні підходи, адже успішні методи для однієї групи можуть бути неефективними для іншої. Тому другий етап аналізу конкурентів включає в себе аналіз збігу аудиторій.

Сегментування аудиторії та створення фокус-груп

Для точнішого аналізу ефективності зв’язки необхідно провести тестові рекламні кампанії. Але перед цим, сегментуйте ЦА на групи за демографічними, поведінковими та психографічними критеріями. Потім ці групи будуть основою для фокус-груп, для яких розробляються і запускаються тестові кампанії.

Цей метод дає змогу створювати більш цілеспрямовані креативи і скорочувати витрати на A/B-тестування, а також збільшує ефективність залучення лідів на етапі тестування.

CTR-прогнози

Проведіть дослідження і зберіть дані про CTR для кампаній, аналогічних вашим. Це один зі способів аналізу діяльності конкурентів на ширшому рівні. Деякі веб-майстри навіть прогнозують CPM і CPC, що допомагає оцінити приблизні витрати на тисячу показів і вартість кліка, використовуючи великі бази даних.

Для прогнозування CTR, CPM і CPC потрібно аналізувати дані за різними кампаніями і сегментувати їх за необхідними критеріями. Після цього проводьте порівняння зібраних даних з вашими кампаніями та стратегіями.

Моделювання

Спробуйте зробити моделювання через штучний інтелект. Він здатний аналізувати ефективність рекламних стратегій і пропонувати оптимізації для креативів. Хоча прогнози можуть бути приблизними, вони можуть допомогти зрозуміти на що очікувати від зв’язки.

Використання конструкцій формату “що якщо” дасть вам змогу досліджувати різні варіанти взаємодії цільової аудиторії з рекламними повідомленнями.

Висновок

Аналіз ефективності зв’язки сприяє зниженню витрат на A/B тестування і здатний підвищити прибуток від кампанії. Для початкової оцінки необхідно зібрати багато інформації та запускати тестові РК на фокус-групи. Так ви зможете ефективніше розподіляти бюджет на рекламу і робити точніші прогнози щодо ефективності зв’язки.

Lead Panda

Матеріал редакції Lead Panda Media. Аналіз ринку, корисна вижимка, цікаві інсайти.
Соц. мережі:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

Google Tag Manager — майстер аналізу сайтів

Google Tag Manager — мультифункціональний інструмент. Потрібно відстежити поведінку користувачів на сайті? Відслідкувати кількість кліків? Чи протестувати нову форму зворотного дзвінка? У всьому цьому допоможе Google Tag Manager. У цій статті ми розберемо, як цей інструмент використовують в арбітражі трафіку.  Що таке Google Tag Manager? Google Tag Manager – це безкоштовний інструмент від Google, який дозволяє додавати, оновлювати та керувати тегами на вашому сайті або в мобільному додатку без необхідності змінювати сам код ресурсу. Теги – це фрагменти коду, які використовуються для відстеження активності користувачів, відправки даних до аналітичних систем та інших маркетингових цілей. Їх важливість для рекламних кампаній – безспірне питання. Етапи створення та налаштування тегів Створення та налаштування тегів у Google Tag Manager складається з кількох важливих кроків. Починаючи з реєстрації акаунту і закінчуючи перевіркою та публікацією налаштувань – цей процес забезпечує точне відстеження даних. Розглянемо кожен з...
209
6хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали