Кейс: Як перетворити хобі на бізнес і заробити $156,000 в рік на сайті віддалених вакансій

Кейс: Як перетворити хобі на бізнес і заробити $156,000 в рік на сайті віддалених вакансій
0
121
8хв.

Щороку кількість спеціалістів, які хочуть працювати з дому зростає. Remotive.com — це платформа, де IT-спеціалісти можуть знайти віддалену роботу. Його засновник — француз Родольф Дютель, розпочав цей проект як невелике захоплення у вільний час. Однак, з часом цей проект перетворився на повноцінний бізнес, який у 2023 році приніс йому більше $156,000 та залучив тисячі постійних користувачів.

Цікаво, як Remotive з невеликого стартапу став одним із лідерів серед сайтів з вакансіями для віддаленої роботи? У цій статті ми поділимося історією успіху компанії та корисними порадами від засновника, гортайте далі.

Кейс: Як перетворити хобі на бізнес і заробити $156,000 в рік на сайті віддалених вакансій

Як все починалось

Родольф Дютель заснував Remotive у 2014 році, надихнувшись своїм досвідом роботи у компанії Buffer, де всі співробітники працюють віддалено. Він помітив, що багато людей хочуть працювати у форматі рімоут, але не знають, де шукати такі вакансії. Це стало поштовхом до створення своєї платформи.

Хоча домен remotive.com був зайнятий, Родольф не здався. Він запустив сайт під адресою remotive.io, розпочавши з простої розсилки статей і порад про віддалену роботу. Щотижня Родольф ділився цінною інформацією зі своєю аудиторією, і це стало фундаментом злету його проекту.

Саме його потужне бажання допомагати людям у пошуку віддаленої роботи, а також стійкість у розвитку проекту — стали ключовими факторами успіху Remotive. Запускаючи регулярні розсилки, які викликали інтерес цільової аудиторії, Родольф зміг створити навколо себе активне ком’юніті зацікавлених у віддаленій роботі людей.

Кейс: Як перетворити хобі на бізнес і заробити $156,000 в рік на сайті віддалених вакансій

Як Remotive виріс у популярний ресурс

Remotive розвивався поступово. Родольф продовжував активно працювати над проектом, оскільки попит на інформацію про віддалену роботу невпинно зростав. Те, що починалося як підробіток, поступово перетворювалося на важливий ресурс для тих, хто шукає корисні поради й вакансії для роботи з дому.

Щоб краще взаємодіяти зі своєю аудиторією, Родольф створив Slack-спільноту для людей, які працюють віддалено. Так користувачі почали обмінюватися досвідом та підтримувати одне одного, а для проекту це стало джерелом доходу завдяки платним підпискам.

Успіх не прийшов одразу. Родольф стикався з труднощами, намагаючись поєднувати роботу над Remotive зі своєю основною зайнятістю. Однак, завдяки його упертості та вмінню приймати розумні рішення, він поступово подолав ці виклики й перетворив Remotive на повноцінний бізнес.

Стратегії маркетингу, які спрацювали

Секрет успіху Remotive — у грамотному маркетингу та побудові лояльних стосунків з користувачами. Виділяємо кілька ключових стратегічних кроків, які відіграли вирішальну роль у перетворенні хобі на дієву бізнес-модель:

  • Попередній досвід. Родольф використав свої знання про соціальні мережі, які він отримав, працюючи в Buffer. Він запустив Remotive на платформі Product Hunt та завдяки нетворкінгу швидко привернув увагу до проекту.
  • Цікавий та актуальний контент. Родольф зробив акцент на контент-маркетингу. Він регулярно публікував цікаві матеріали: статті, поради, блоги та навіть меми. Особливою популярністю користувалися списки зарплат для віддалених працівників та списки компаній, які підтримують віддалену роботу. Це забезпечило природне зростання популярності Remotive.
  • Сарафанне радіо. Проект Remotive, здавалося, був створений з душею, і користувачі охоче розповідали про нього друзям і колегам. Спільнота активно допомагала просувати сайт, і так доєднувались все нові і нові учасники.

Кейс: Як перетворити хобі на бізнес і заробити $156,000 в рік на сайті віддалених вакансій

Стратегії монетизації

А як щодо моделей монетизації? Це ми також дослідили і готові поділитись. Коли Remotive набрав популярності та велике ком’юніті прогрітої аудиторії, Родольф почав шукати способи монетизувати проект і забезпечити його подальший розвиток. Він використовує такі способи монетизації:

  • Продаж реклами у розсилці. Одним із джерел доходу стало розміщення реклами в щотижневій розсилці. Компанії платять $850 за можливість розповісти про себе 25 тисячам активних підписників. 
  • Платне ком’юніті у Slack. Ще одним джерелом доходу стала платна підписка на членство у Slack-спільноті, про що ми вже згадували. За доступ до цього ком’юніті користувачі платять $99 на рік. Так, це немало, але інсайдерські поради та нетворкінг в активному ком’юніті приносить учасникам значно більше.
  • Послуги для компаній. Родольф зрозумів, що багато компаній зацікавлені у наймі кваліфікованих спеціалістів для роботи з дому (мінус витрати в оренді офісу, як мінімум). Тому Remotive почав пропонувати компаніям послуги з просування на платформі. Ціни на ці послуги стратують від $799 на місяць. Це зміцнило позиції платформи як надійного партнера для компаній.Кейс: Як перетворити хобі на бізнес і заробити $156,000 в рік на сайті віддалених вакансій
  • Форум для лідерів. Для керівників віддалених команд було створено закритий форум Leadership Discourse. Участь у ньому коштує $25 на місяць або $250 на рік. Це стало корисною площадкою для обміну досвідом між керівниками віддалених команд і, звісно, ще одним джерелом доходу для компанії.

Проте, на цьому компанія не планує зупинятись. Команда Remotive має великі плани на майбутнє. Вони хочуть не лише зберегти свої позиції на ринку, але й стати головною платформою для віддаленої роботи. Вони не лише пропонують користувачам якісні вакансії, які ретельно перевіряються перед публікацією, діляться інсайдерськими порадами щодо віддаленої роботи, а й створюють продукти, які допомагають аудиторії отримувати більше. 

Заключне слово

Remotive — це приклад того, як невеликий проєкт, розпочатий як хобі, може стати успішним бізнесом, якщо до нього докласти достатньо зусиль, правильних рішень і креативного підходу. Remotive продовжує розвиватися, допомагаючи тисячам IT-фахівців знаходити роботу на рімоуті та підтримуючи їх кар’єрне зростання. Будемо слідкувати за розвитком платформи.

Поділіться своєю думкою!

TOP