Іван Заєць: як потрапив в арбітраж, крінжові ситуації та плани на майбутнє

Іван Заєць: як потрапив в арбітраж, крінжові ситуації та плани на майбутнє
0
81
6хв.

Іван Заєць – яскравий представник івент-індустрії та аффілейт-тусовки, ведучий та медійник. Аудиторія розпізнає його за унікальною подачею та індивідуальним стилем ведення заходів. Lead Panda Media взяли інтерв’ю у Івана, в якому він поділився про арбітраж тусовку, специфіку роботи з різними аудиторіями та … барабанний дріб… свій заробіток. Читайте далі, щоб про все дізнатись. 

Як потрапив в арбітражну тусовку?

Іван потрапив у світ арбітражу у 2017 році, коли вперше опинився у просторі Affiliate Embassy Анатолія Вінтера. Там збиралися люди з аффілейт-індустрії на покер, «Що?Де?Коли?» та інші події. Спочатку Іван випадково замінив колегу на одному з заходів, а потім став постійним учасником цієї тусовки.

За його словами, стати «своїм» в аффілейт-колах було непросто, адже на арбітражних вечірках немає об’єднуючого фактора, як на весіллях чи корпоративах. Він поступово завоював увагу та повагу учасників завдяки своїй здатності вчасно мовчати та не робити поспішних висновків.

Чи змінився арбітраж?

Із моменту, як приєднався до індустрії Іван каже, що арбітраж зазнав значних змін. Він став “одночасно більш закритим та відкритим”. З одного боку, підвищена увага до арбітражу через популяризацію цієї сфери, завдяки блогерам по типу Саші Слобоженко, відкрила двері новачкам. З іншого боку, зараз багато арбітражників “залишаються в тіні” і уникають публічності. Іван відзначає, що нова хвиля людей часто приходить в нішу з метою швидко заробити, однак така стратегія спрацьовує ненадовго.

Який гумор у арбітражників?

Гумор у арбітражній індустрії – це окремий світ. «Внутряк» або «правдинки» – це жарти, зрозумілі лише тим, хто в темі. Гумор часто обертається навколо таких тем, як ГЕО, сорси або відомі особистості індустрії. Це важлива частина роботи ведучого на таких заходах – знаходити підхід до аудиторії через теми, які їх цікавлять і які вони розуміють.

Розкажи про свою роботу

Ми також запитали, чому Івану Зайцю подобається бути ведучим на арбітражних заходах. «Це моя робота», – каже Іван. Він став своєрідним лакмусовим папірцем якості на арбітражних конференціях, і його присутність на заході додає йому статусу. 

Проте, ведучий також стикається з непередбачуваними і часто “крінжовими” ситуаціями. Наприклад, Іван згадує випадок, коли він проводив захід для людини, яка святкувала вихід із СІЗО. Це стало для нього несподіванкою, яку він дізнався вже під час вечірки. За його словами, такі ситуації є частиною професійного досвіду ведучого.

Одним з викликів також є бюджет, через який домовленості не завжди відбуваються. Попри те, що в арбітражі крутяться великі гроші, це не означає, що всі вони доходять до ведучих. Іван називає вартість, яку бере за проведення івенту, наразі це: «84 152 грн + 6% ЄП». І він не ведеться на демпінгістів ринку. 

Ютуб-проекти та робота над креативом

Іван активно розвиває кілька ютуб-проектів, серед яких «Київ Пасажирський», «не арбітражник» та «Ivan Zaiets». Також ведучий зізнається:

“Зараз як раз працюємо над креативними сесіями, бо іноді здається “списались”. 

Проте, в його проєктах завжди є місце для експериментів і пошуку нових ідей. Він працює з невеликою командою з 2-3 осіб, а свій особистий проєкт Ivan Zaiets вважає простором для вираження всіх своїх думок та ідей.

Плани на майбутнє

Що далі? Іван планує продовжувати розвивати власні серії івентів, ютуб та медіа-проекти, але зізнається, що в такій динамічній індустрії важко щось планувати наперед. Його основний фокус залишається на особистому розвитку та подальшому залученні в івент-індустрію.

Іван Заєць – це крутий кейс того, як можна поєднувати професіоналізм, гумор і творчий підхід у веденні заходів, навіть у такій специфічній сфері, як арбітражний бізнес.

А як вам Іван Заєць? Запросите його на свій івент?

Поділіться своєю думкою!

TOP