Гостьовий постинг як маркетинг-інструмент

Гостьовий постинг як маркетинг-інструмент
0
241
8хв.

Гостьовий постинг як маркетинг-інструмент. Розбираємось, наскільки ефективний гостьовий постинг для SEO

Гостьовий постинг як маркетинг-інструмент

Що таке гостьовий постинг?

Під поняттям гостьовий постинг (guest post) мається на увазі публікація тексту у сторонньому авторитетному блозі, який включає посилання на ваш сайт з нативною (не прямою) рекламою. Це ефективна стратегія зовнішнього SEO просування сайту, оскільки дозволяє підвищити авторитет вашого ресурсу, збільшити його видимість в пошуку, а значить привернути нових відвідувачів. 

Безкоштовний гостьовий постинг залишається одним із головних методів лінкбілдінгу, який підходить для проєктів у будь-яких нішах. Його можна використовувати з мінімальним бюджетом, але якщо не побудувати стратегію роботи з майданчиками, буде складно отримати потрібний результат.

Довідка: У рекомендаціях Google є пункт, де вказано, що guest post вважається забороненим способом розкрутки сайтів. Типу це спам. Однак даний метод і досі активно використовується багатьма веб-майстрами, адже це діючий інструмент для просування сайту, що надає чимало плюсів. 

Гостьовий постинг як маркетинг-інструмент

Основні переваги гостьового постингу

Оптимізаторам сайтів розміщення гостьових постів допомагає: 

  • збільшити трафік; 
  • наростити якісну посилальну масу;
  • налагодити контакти з авторитетними майданчиками. 

А власники блогів, на яких публікуються гостьові пости: 

  • безкоштовно отримують якісний тематичний контент;
  • підвищують авторитет сайту (за рахунок великої кількості авторів);
  • розкручують сайт з мінімальними зусиллями (з кожної опублікованої статті збільшується трафік і, відповідно, дохід від реклами).

Мінусів також вистачає:

  •  можливі великі витрати грошей і часу
  • складно спрогнозувати результат
  • немає гарантії збереження посилань
  • контент можуть видалити, якщо розміщення не було узгоджене
  • важко масштабувати позитивні результати. 

Останній недолік дуже впливає на ефективність використання гостьового постингу. Часто на підготовку одного матеріалу йде занадто багато часу, і щоб збільшити виробництво контенту, знадобиться кілька високооплачуваних авторів.

Гостьовий постинг як маркетинг-інструмент

Визначення кількості гостьових постів на кожний місяць залежить від декількох факторів: 

  1. Типу та масштабу вашого ресурсу (що саме ви маєте – лендінг пейдж, сайт-візитівка, корпоративний сайт, інтернет-магазин, інформативний портал тощо);
  2. Аналізу якості та кількості беклінків конкурентів; 
  3. Бюджету, який ви можете виділяти щомісяця. 

Як зробити гостьовий постинг ефективним? 

Для того, щоб ваші гостьові пости приносили найбільшу користь, рекомендується дотримуватися наступних рекомендацій: 

  1. Слідкуйте за якістю статей, які використовуватимуть як гостьові пости, якщо ви пишете їх не власноруч. 
  2. Якісний гостьовий постінг – це насамперед ручний ретельний відбір майданчиків для розміщення постів. При цьому слід оцінювати не лише рейтинги можливих блогів-донорів, а й кількість та активність їхніх відвідувачів. 
  3. Не бійтесь пропонувати розміщувати гостьові пости власникам популярних блогів. Так, будуть відмови, сприймаючи вас як чергового спамера, але є висока вірогідність позитивних результатів. Ви отримаєте особливо якісне зворотне посилання. 
  4. Введіть активний зворотний зв’язок. Це також допоможе збільшити трафік на ваш сайт.
  5. Використовуючи гостьовий блогінг для просування свого ресурсу, не забувайте заздалегідь обговорювати всі умови розміщення постів (об’єм текстів, наявність картинок, тематика). 
  6. Пам’ятайте, гостьовий постінг – це не реклама, тому не варто в статтях надто захоплюватися розхвалюванням своїх товарів чи послуг, опис має вписуватись у текст нативно. Якщо читачі розуміють, що метою тексту є реклама, вони не будуть його дочитувати і тим більше переходити за розміщеним посиланням. 

Висновок

Отже, ми довели, що регулярний гостьовий постинг допомагає збільшити кількість якісних зворотних посилань на ваш веб-сайт, тобто покращити посилкову масу. Це позитивно впливає на органічний трафік ресурсу. 

Хочете розмістити гостьовий постинг на нашому порталі? Напишіть нам, натиснувши на кнопку “Співпраця”. Ми обов’язково розглянемо вашу пропозицію.

Поділіться своєю думкою!

TOP