Франція: усі тонкощі роботи з гео

Франція: усі тонкощі роботи з гео
0
187
8хв.

Усі мріють побувати в Парижі, а як щодо заливів? Чи настільки Франція популярне гео? У цьому огляді ми розберемо всі деталі гео Франції, чи варто на нього лити траф та як це робити найвигідніше. 

Загальна інформація

Трохи цифр для кращого розуміння гео:

  • Населення – близько 64,8 млн осіб.
  • Співвідношення чоловіків і жінок – приблизно 48,3% до 51,7%.
  • Середній вік жителів – 43 роки.
  • Приблизно 82% населення живе в містах, а решта 18% – у сільській місцевості.
  • Великі міста: Париж, Марсель, Ніцца, Ліон, Тулуза і Бордо, а також Рен, Страсбург, Лілль та інші.
  • Офіційна мова – французька.
  • За релігійними переконаннями: 41% населення – католики, 40% – атеїсти, 5% сповідують іслам, решта розподілені серед інших вірувань.
  • Середній щомісячний дохід становить близько 3000 євро.
  • Національний домен – .fr
  • Часовий пояс – GMT +1.

Франція: усі тонкощі роботи з гео

Франція – класичне Tier-1 ГЕО, де міський ритм життя задає тон, а у місцевих жителів із фінансами все гаразд. Це відкриває чудові можливості для запуску офферів у найрізноманітніших вертикалях. Але оскільки цього року беттінг – в центрі уваги у Франції, давайте детально розглянемо саме його.

Як заливати трафік на беттінг у Франції

Французи й азартні ігри – це історія, що сягає глибокої давнини. Багато хто вірить, що карти з’явилися саме у Франції. Хоча, якщо бути точними, їхні перші згадки були аж у 616 році нашої ери, але саме сучасна колода справді носить назву французької. Однак це просто деталі. Важливіше те, що французи за своєю натурою обожнюють азарт.

Франція: усі тонкощі роботи з гео

Посудіть самі: майже 80% французів беруть участь у лотереях, і з 65,5 мільйона осіб близько 1,5 мільйона страждають на лудоманію. Тож заливати беттінг-трафік на Францію – це вже вірний шлях до хорошого заробітку. Головне – знати, як правильно це робити.

Якщо плануєш запускати рекламу на Францію, є кілька моментів, які обов’язково потрібно враховувати:

  • Місцевий патріотизм. Французи обожнюють усе своє і не особливо шанують щось чуже. Тож у креативах краще забути про англійську мову або інші – тільки a la france! Єдиний виняток – реклама для туристів. У креативах можна сміливо використовувати локальні банки, знаменитостей, телевізійні канали та інші місцеві особливості. Але тільки не кліше на кшталт круасанів, Ейфелевої вежі, мімів або жаб’ячих лапок – це вже перебір.
  • Любов до естетики та розкоші. Французи, звісно, не всі мріють стати модними дизайнерами, але смак до вишуканого і красивого у них на культурному рівні. Якщо показати в рекламі дорогі автівки, розкішне вбрання або стильне життя – це точно зачепить увагу. Французам подобається, коли все має стильний і дорогий вигляд.
  • Акції, бонуси та розіграші. Французи за своєю натурою азартні. А якщо запропонувати їм не просто ставку на спорт, а ще й бонуси або можливість виграти в розіграші – це моментально приверне увагу. Навіть якщо вони бачили сотні подібних пропозицій, все одно зацікавляться. Тому варто включити цей момент у рекламну кампанію, якщо дозволяє оффер.
  • Француженки. Тут важливо не кидатися в крайнощі. Хоча й не потрібно робити рекламу занадто жіночою, варто враховувати, що у сфері гемблінгу та беттінгу серед французької аудиторії практично стільки ж жінок, скільки чоловіків. Але часто все орієнтовано на чоловіків 25-40 років. Якщо зробити окремі креативи, спрямовані на жінок, це може дуже добре залетіти.

Доведеться зробити більше креативів, ніж зазвичай, щоб охопити побільше аудиторії. Це важливо, щоб не упускати різні групи користувачів. До речі, можна ще подумати над окремими креативами для туристів, але це вже інша історія.

Джерела для заливу на беттінг ГЕО Франція

Щодо джерел, найбільш популярними у Франції є такі платформи:

  • Facebook – безумовно, лідер серед соцмереж у Франції. Незважаючи на всі складнощі та обмеження, вона все ще залишається чудовим варіантом для заливки на беттінг.
  • YouTube – це друга за популярністю платформа у французів. Для беттінгу підходить, але її варто розглядати тільки в тому разі, якщо у вас уже підготовлена відповідна інфраструктура. 
  • Copains D’avant – маловідома за межами Франції соцмережа, але всередині країни вона доволі популярна. Підходить як для арбітражу, так і для white-hat-трафіку, плюс вона дає змогу обходити багато обмежень, з якими доводиться стикатись на інших платформах. Звичайно, модерація там є, але не настільки сувора, як на Facebook.
  • Instagram – використовується французами за його основним призначенням – перегляд візуалу. Тому, незважаючи на його популярність, для заливки на беттінг це не найкращий варіант.
  • SkyRock – хоч у СНД про цей ресурс майже ніхто не знає, у Франції він досить популярний. Можна порівняти його з чимось середнім між LiveJournal та Instagram. Рішення про те, чи варто використовувати SkyRock для беттінгу на французькому ринку, залишається відкритим, але за відвідуваністю він входить до ТОП-10 сайтів країни.
  • Telegram – хто б міг подумати, але у Франції Telegram займає провідні позиції серед месенджерів, обігнавши WhatsApp. Навіть президент Франції, Макрон, активно користується ним для спілкування з держслужбовцями, хоча це і не врятувало Дурова від аресту. 
  • Push-повідомлення – цей метод відомий усім, і він чудово підходить для беттінгу. Пуші були, є і будуть робочим інструментом.
  • Native-реклама – загалом для Франції нативка працює непогано, але робити на неї ставку – не найраціональніше рішення.
  • Pop-апи – ситуація схожа з нативною рекламою. Поп-апи конвертують, але якщо ви тільки збираєтеся їх використовувати для Олімпіади, краще подумати двічі.
  • Email-маркетинг – стара, але перевірена методика. У Tier-1 країнах, як і раніше, поштові розсилки цілком себе виправдовують. Головна перевага – це бюджетність. Якщо у вас уже є база підписників, грамотно налаштована розсилка приведе до результату.

Крео на Францію

Коли створюєте креатив для Франції, уникайте кліше і заюзаних образів. Ось збір загальних правил успішних креосів на це гео:

  • Використовуйте євро, а не долар. Якщо ви вказуєте ціни або суми, уникайте символу долара. У Європі актуальна своя валюта, і французи звикли бачити цифри в євро.
  • Тільки французька мова. Не варто розраховувати, що всі розуміють англійську, особливо у Франції. Французи трепетно ставляться до своєї мови, тому всі написи мають бути французькою.
  • Натовпи людей. Ідея використовувати образ натовпу вболівальників на креативі може бути ефективною для деяких країн, але для Франції такий підхід не завжди спрацьовує. Французи не схильні піддаватися масовому ентузіазму.
  • Без надмірних емоцій. Французи не оцінять креатив, де люди показують занадто бурхливі почуття, як, наприклад, вболівальники, що кричать. Краще передати емоції стримано, але виразно.
  • Уникайте стереотипів. Включення в креатив традиційних образів на кшталт круасанів, мімів та Ейфелевої вежі – не найкращий хід. Такі символи скоріше асоціюються з туристами, ніж із самими жителями Франції. Це може виглядати недоречно і навіть комічно.

Підсумки

Франція належить до категорії Tier-1, яка вважається однією з найбільш престижних, але й водночас найскладніших для роботи в арбітражі. Хоча оффери пропонують високі виплати, трафік тут коштує чимало. Якщо у вас вистачить амбіцій та професійних навичок, є всі шанси досягти успіху. Головне завдання — зацікавити аудиторію, яка вже, швидше за все, бачила безліч рекламних пропозицій і навчилася їх ігнорувати. В умовах жорсткої конкуренції лише ексклюзивні оффери та унікальні стратегії продажів можуть принести прибуток.

Поділіться своєю думкою!

TOP