5 перевірених методів масштабування рекламних кампаній

5 перевірених методів масштабування рекламних кампаній
2
0
192
6хв.

Цікавить розширення рекламних кампаній у Facebook та Instagram? Це часто є складним завданням. Важливо зазначити, що розширення кампаній на Meta – це не тільки про збільшення бюджету і відстеження результатів, а й стабільне збільшення витрат за умови збереження заданих показників ефективності.

Незалежно від того, чи прагнете ви знизити вартість за дію (CPA) або підвищити рентабельність рекламних витрат (ROAS), описані нижче техніки допоможуть вам збільшити бюджет і підняти ці ключові показники. Читайте далі наш розбір 5 перевірених методів та успішно масштабуйте свої рекламні кампанії.

Створюйте аудиторії на рівні рекламної кампанії

Цей метод вимагає, щоб ви деякий час застосовували широкий таргетинг та помітили зниження його результативності. Якщо ви цього не робили, першим кроком стане запуск нової кампанії для пошуку аудиторії. Увімкніть відповідні географічні та демографічні параметри, виберіть автоматичне розміщення, завантажте найефективніші креативи та дайте кампанії кілька місяців для збору даних.

Якщо у вас уже є значний обсяг даних, можете перейти до наступного кроку. Спочатку виконайте розбивку всіх кампаній за віком, статтю, регіоном і платформою. Для цього натисніть кнопку “Розбивка” у правому верхньому кутку менеджера та оберіть потрібний критерій. Далі, проаналізуйте результати і виділіть найкращі атрибути за ROAS, виключаючи ті, у яких занадто маленькі витрати для висновків.

Наприклад, якщо з’ясується, що жінки показують кращі результати, ніж чоловіки, вікова група 25-45 років – краща за інших, Instagram – ефективніший за Facebook, а деякі регіони перевершують інші, позначте ці атрибути і створіть нову кампанію, враховуючи успішні сегменти аудиторії, які ви проаналізували.

Рекомендація: при виборі сегментів переконайтеся, що група досить широка, наприклад, за віком і регіоном, щоб уникнути зайвої вузькості. Уникайте вибору тільки двох або трьох найкращих регіонів, оскільки занадто вузька аудиторія ускладнить масштабування і погіршить показники. Прагніть до аудиторії щонайменше 3 мільйони осіб.

Мета – спрямувати кошти Meta на аудиторію, яка вже продемонструвала хороші результати. Ця кампанія націлена на 30-50% найкращих користувачів. Окреме створення цієї кампанії також дасть змогу краще контролювати бюджет, забезпечуючи більшу гнучкість у масштабуванні та покращенні результатів порівняно з іншими кампаніями.

Розробляйте нові креативи, що динамічно змінюються

Ефективність рекламних кампаній значною мірою залежить від креативу. Якщо ваш рекламний бюджет перевищує 1000 доларів на місяць, але креативи оновлюються лише раз на квартал, це може ускладнити масштабування і призвести до недоотримання зростання показників CPA і ROAS.

Найкраще дозволити креативу розвиватися разом зі збільшенням бюджету. Не варто просто нарощувати витрати щотижня або щомісяця, оновлюючи креативи раз на квартал. 

! Загальний принцип: при збільшенні бюджету на 50% кількість креативів має подвоюватися. Наприклад, у першому місяці ви витрачаєте 1000 доларів на 5 відеоматеріалів. Збільшивши витрати до 1500 доларів на місяць до третього місяця, у вас уже має бути 10 відеоматеріалів.

Крім того, після досягнення витрат у 1500 доларів і 10 відеоматеріалів, рекомендуємо оновлювати креативи кожні 2 тижні або раз на місяць. Ми розглядаємо рекламні креативи як паливо: щоб продовжувати рухатися вперед, потрібно постійно поповнювати запаси.

Оптимізуйте бюджет з урахуванням пікселя та алгоритму

Уникайте значних змін денних витрат у короткі терміни. При збільшенні денного бюджету необхідно враховувати зручність для пікселя та алгоритму. Якщо різко змінювати бюджети, алгоритм може повернутися до навчання. Тому рекомендуємо поступове збільшення з помірними кроками.

Приклад: якщо ви витрачаєте 100 доларів на добу і вас влаштовують результати, почніть збільшувати бюджет на 10% кожні два дні. Якщо показники залишаються стабільними або зростають, через кілька тижнів можна спробувати збільшити бюджет на 20% кожні кілька днів. Важливо не робити більше двох змін денного бюджету, що перевищують 20%, протягом 24-48 годин.

Порада: не коригуйте бюджет кілька разів на день і не реагуйте різко на зміни денних показників. Нестабільність – це нормальне явище. Часті зміни бюджету можуть призвести до додаткової нестабільності та повернення рекламних наборів до режиму навчання, що негативно вплине на результати.

Розділяйте кампанії на стабільні та експериментальні елементи

Якщо ваш рекламний акаунт складається з однієї великої кампанії з різними наборами оголошень для перевірених і нових аудиторій/креативів, слід розділити їх на окремі кампанії.

Незважаючи на можливість контролювати бюджет і статус пікселя на рівні набору оголошень, найкращих результатів можна досягти, розділяючи кампанії. Важливо знайти баланс між контролем алгоритму та експериментами.

Приділяйте близько 70% місячного бюджету перевіреним кампаніям, залишаючи 30% на експерименти. Це дасть змогу накопичувати досвід і зменшити вплив невдалих експериментів на алгоритм.

Якщо через три місяці в експериментальній кампанії з’явиться успішний варіант, перенесіть його в стабільну категорію і повторіть цикл із новими експериментами. Зазвичай тестують 1-3 елементи на місяць, включно з аудиторіями, креативами та лендингами, залежно від бюджету.

Використовуйте різні цілі для вашої рекламної кампанії

Якщо ви вже випробували кілька описаних методів, але все ще стикаєтеся з невдачами і зростаючими значеннями CPA або ROAS, можливо, варто змінити мету вашої кампанії.

Часто кампанії націлені на конверсії, такі як продажі або ліди. Хоча це зазвичай ефективно, іноді оффер може бути особливим і вимагати іншого підходу. У таких випадках можна виділити частину бюджету (приблизно 10-20%) на кампанії з іншими цілями, такими як залученість, трафік або підвищення обізнаності.

Наприклад, можна запустити кампанію з метою “Охоплення”, виділивши 10% місячного бюджету на відеооголошення. Таким чином, ваші рекламні повідомлення будуть показуватися новій аудиторії за нижчим CPM, який може бути на 80% дешевшим, ніж CPM для конверсій. Потім цих користувачів, які переглянули понад 50% вашого відео, можна ретаргетувати в наступних кампаніях.

Розширення рекламних кампаній у Facebook та Instagram – завдання із зірочкою. Втілюйте вказані нами методи масштабування і отримуйте більше без програшів. Ми завжди готові вас підтримати!

Valentin

В арбітражі з 2021-го року. Самоучка, щоб потрати в арбітраж проходив всі можливі курси, гуглив інфу, почав робити свої перші запуски з фб, і шукати роботу щоб переймати знання, тому що на безкоштовних курсах була одна вода. Знає як скоротити шлях вникнення у сферу і швидко вийти на профіт.
Соц. мережі:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

6 серпень 2024

Робота з автоправилами у Facebook Ads

Чи знайомі ви з автоправилами в Facebook Ads? Це запрограмовані дії, які дають змогу автоматизувати управління рекламними кампаніями. Ці правила економлять час і допомагають ефективно розподіляти бюджети, коригувати ставки, а також вмикати та вимикати рекламу за заданими критеріями, усуваючи необхідність постійного моніторингу та ручного втручання. Як встановити автоправила Алгоритм встановлення автоправил такий: Виберіть потрібну кампанію, набір оголошень або окрему рекламу у Facebook Ads Manager. Зазвичай автоправила застосовуються на рівні наборів оголошень. Можна використовувати автоправила і на рівні кампаній або окремих оголошень залежно від цілей. Натисніть кнопку "Rules" і виберіть опцію "Create a new rule". Оберіть "Custom rule" і натисніть "Next". У вікні налаштування нового автоправила. Присвойте автоправилу зрозуміле ім'я у полі "Rule name". Застосування автоправила: Якщо прапорець встановлено, автоправило застосовується тільки до обраного елемента (наприклад, Ad Set). Щоб застосувати автоправило до всіх елементів, зніміть прапорець і виберіть відповідні елементи в...
188
7хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали