10 способів розкрутити подкаст у 2024-му році

10 способів розкрутити подкаст у 2024-му році
0
97
7хв.

Чому деякі подкасти збирають мільйони слухачів, тоді як інші ледве набирають 100 прослуховувань на місяць, попри високоякісний контент?

Відповідь проста — успіх подкасту багато в чому залежить від ефективної маркетингової стратегії. Хороша новина в тому, що вам не потрібно бути експертом з маркетингу, щоб набрати свою аудиторію. У цьому матеріалі розглянемо 10 практичних порад, які можна впровадити одразу для збільшення популярності вашого подкасту.

Наші рекомендації не передбачають жорсткий підхід до продажів, а зосереджуються на побудові сильної онлайн-присутності, завдяки якій, коли слухачі думають про подкасти у вашій ніші, вони згадують саме вас.

Що таке маркетингова стратегія для подкастів?

Маркетинг подкастів включає застосування як коротко-, так і довгострокових практик для підвищення охоплення, залучення та популярності вашого проекту. Успіх подкасту — це марафон, а не спринт. Постійність — регулярні випуски, стійке просування та активна взаємодія з аудиторією — є вашою таємною зброєю.

Будьте гнучкими, експериментуйте та розвивайте те, що найкраще працює для вашої аудиторії. І пам’ятайте: ваша мета не досконалість, а прогрес.

10 маркетингових практик, що піднімуть популярність вашого подкасту

1. Дослідження ЦА

Щоб вас слухали, ви маєте бути цікавими для вашої аудиторії. Виконайте такі кроки:

  • Визначте тему та формат, які привернуть вашу цільову аудиторію.
  • Проведіть дослідження, щоб зрозуміти, кого ви хочете залучити.
  • Створіть аудиторний персонаж для конкретизації вашої цільової аудиторії.

Так ви зможете адаптувати контент під їхні потреби та очікування і не будете сумувати, що вас ніхто не слухає.

2. Аналіз конкурентів у ніші

Завдяки платформам як-от Spotify, Apple Podcasts або YouTube, ви можете легко знайти теми, які залітають у вашій ніші. Вивчіть, що тригерить вашу аудиторію найбільше та розкрийте тему так, як бачите ви.

3. Адаптивний контент

Основна аудиторія подкастів — це люди віком від 12 до 34 років, тому ваш контент має приваблювати мілленіалів та покоління Z. Використайте це при запрошенні гостей. Цікаво послухати різні перспективи цих двох вікових груп.

4. Трендові теми

Інтеграція актуальних трендів у контент збільшує охоплення. Наприклад, під час популярності серіалу Гра престолів Hootsuite створив кампанію Game of Social Throne. Підлаштуйте трендові теми під свій подкаст і використовуйте їх для підвищення клікабельності.

5. Перенаправлення контенту

Використовуйте свій подкаст у різних каналах. Наприклад, ви можете створювати короткі відеонарізки для Instagram та TikTok, адаптуючи найцікавіші моменти випуску під формати цих платформ. Також публікація тредів у Twitter — ефективний спосіб охопити нових слухачів. Сформулюйте свій епізод у вигляді цінних порад і підсумків у тредах, щоб привернути увагу та збільшити органічне охоплення. Так ви максимізуєте охоплення на різних платформах.

6. Лендінг для подкасту

Окрім розміщення на подкастових платформах, створіть окрему сторінку сайту для свого проекту. Це не лише допоможе з SEO, але й дозволить залучати більше аудиторії через форми підписки, відгуки, посилання на канали та інші елементи.

7. Знімайте відео

Третина слухачів віддають перевагу подкастам із відео. Використовуйте це як можливість для охоплення на YouTube, Instagram або в TikTok. Не потрібно мати дорогу техніку — достатньо якісного мікрофона, камери смартфона та добре прописаного сценарію.

8. Ексклюзивний контент

Створюйте епізоди з ексклюзивним контентом і пропонуйте слухачам доступ до них через взаємодію в соцмережах (лайки, коментарі, репости). Це розширить вашу аудиторію та підвищить увагу до вашого подкасту.

9. Подкастові колаборації

Пошук подкастів зі схожою аудиторією та організація спільних випусків теж класно працює. Зазвичай, це win-win стратегія. Так ви обмінюєтесь аудиторіями та збільшуєте кількість своїх слухачів.

10. Пошук згадок про ваш подкаст

Використовуйте інструменти, такі як Podscan, щоб відстежувати згадки про ваш подкаст в інших шоу чи медіа. Це цінно не лише для того, щоб отримати фідбек, але й відкриє можливості для співпраці з авторами, які вже знайомі з вашим контентом. 

Ці 10 стратегій допоможуть вам підняти ваш подкаст на новий рівень у 2024 році. Від визначення своєї аудиторії до колаборацій із іншими подкастерами — кожен із цих кроків максимально практичний.

Тож час діяти!

До речі, ви знали що Lead Panda Media запустили своє шоу “С-Level” на YouTube? Ви можете не лише послухати, а й переглянути розмови з топовими гравцями афілейт індустрії. Переходьте на канал та насолоджуйтесь!

Поділіться своєю думкою!

TOP