10 перевірених методів для схвалення рекламної кампанії

10 перевірених методів для схвалення рекламної кампанії
1
0
3432
6хв.

Цифрова реклама сьогодні стрімко розвивається. Щодня платформи такі як Facebook і Google обробляють мільйони оголошень, але багато з них відхиляються модерацією. Статистика показує, що близько 80% усіх оголошень у Meta блокуються, а пошукові системи впроваджують нові, суворіші алгоритми ШІ для перевірки реклами.

Чому ж це відбувається?

Заборонені оголошення множаться, немов гриби після дощу, вводячи в оману користувачів і викликаючи їхнє роздратування. За 2023 рік їхня кількість збільшилася на 35-40%.

Крім того, АІ-модератори, як суворі наглядачі, стежать за кожним словом і зображенням. Вони здатні аналізувати оголошення набагато швидше і точніше, ніж люди, виявляючи потенційні порушення правил. Наприклад, впровадження нейромереж у процес модерації Яндексом призвело до блокування 42% рекламних акаунтів.

Що ж робити? Не впадайте у відчай! У цій статті ми розкриємо секрети, які допоможуть вам пройти модерацію й уникнути бана.

10 перевірених методів для успішного схвалення рекламної кампанії

Єдиного способу уникнути блокувань рекламних кампаній не існує. Проте, ми готові поділитися деякими порадами, які допоможуть швидко пройти модерацію і знизити ризик блокувань:

Дотримання правил рекламних платформ

  • Важливо дотримуватися вимог Facebook, Google Ads та інших сервісів, щоб мінімізувати ризик відмови.
  • Не використовуйте забороненого контенту в рекламі та на посадкових сторінках. Важливо уважно перевіряти всі матеріали.
  • Якщо ви просуваєте товари для здоров’я або фінансові послуги, будьте особливо уважні й обережні.
  • Як говорив Майкл Джозефсон, «Обман приносить тимчасовий виграш, але веде до довгострокових втрат». Ніколи не використовуйте неправдиві твердження або такі, що вводять в оману.
  • Переконайтеся, що контактна інформація актуальна і достовірна.

Відхід від шаблонів

Типові фрази і шаблонні підходи не приносять результату. Оригінальність контенту значно підвищить якість реклами. Сучасні інструменти ШІ, такі як Turgenev.ai, Copy.ai, Jasper та інші, допоможуть у цьому. Це збільшить CTR (коефіцієнт клікабельності) і зменшить імовірність блокувань. Створюйте унікальні заголовки, описи та візуальні елементи.

Відсутніть помилок

Ніхто не зацікавиться продуктом або послугою, якщо в рекламі повно орфографічних і граматичних помилок, немов її писав недбайливий учень початкової школи. Уважно перевіряйте текст на креативах.

Точність

Застосовуйте таргетинг на ту аудиторію, якій дійсно цікавий ваш продукт або послуга. Уникайте заборонених аудиторій. Використовуйте списки винятків, щоб не показувати рекламу тим, хто вже зробив покупку або підписався на розсилку.

Оцінка РК

Часто буває, що від кількості проєктів око замилюється. Затяті фанати своєї справи так захоплені, що навіть не помічають очевидних проблем. Чому б не скористатися перевагами Штучного Інтелекту в цьому випадку? У Google Ads і Facebook Ads є вбудовані інструменти на основі нейромереж, які перевіряють оголошення на відповідність правилам платформ, оцінюють читабельність і зрозумілість тексту, добирають ключові слова і навіть дають рекомендації щодо поліпшення.

Візуальний контент

Візуал у рекламі, на думку деяких експертів, навіть важливіший за текст. Піксельні або викачані з інтернету зображення і відео викликають негативну реакцію у користувачів. Краще інвестувати в послуги дизайнера, ніж витрачати рекламний бюджет даремно. Візуальні елементи мають відповідати тематиці: якщо ви продаєте будматеріали, зображення з самоскидами буде як мінімум нелогічним. Правильна роздільна здатність і субтитри – це завжди плюс. У вас у розпорядженні безліч платних і безкоштовних сервісів для створення і редагування графіки та відео: Canva, InShot, Adobe Photoshop, Final Cut Pro та інші.

Оренда акаунтів

Навіщо винаходити велосипед і витрачати час на прогрів нових акаунтів, якщо можна орендувати перевірені та довірені агентські облікові записи? Якщо вам складно пройти модерацію або ви працюєте в нішах з високим ризиком блокування, оренда акаунтів з високою репутацією може стати ідеальним рішенням. Такі акаунти вже мають накопичену довіру завдяки витратам агентства, і рекламні платформи прихильніше ставляться до їхньої модерації. До того ж, використовуючи орендовані облікові записи, ви можете не переживати про блокування – у разі їх виникнення ви одразу отримаєте новий акаунт і продовжите роботу без перерв.

Також є хитрий метод – використання прелендингів

Це проміжні сторінки, на які користувачі потрапляють після натискання на рекламу. Прелендинги дають змогу обходити модерацію рекламних платформ, адже вони не містять прямих закликів до дії, забороненого контенту або інших елементів, що можуть викликати підозри в недобросовісній рекламі.

Довіряй, але перевіряй

Так говорить народна мудрість. Запустили рекламну кампанію? Чудово! Але це не привід розслаблятися. Необхідний регулярний контроль за ефективністю ваших рекламних зусиль. Вивчайте статистику за показами, кліками, конверсіями тощо. Вносьте зміни в оголошення і лендінги в міру необхідності. Будьте напоготові – відстежуйте зміни в правилах і вимогах рекламних платформ. У цьому вам допоможуть такі інструменти, як Google Analytics, Adobe Analytics та інші.

Тестування

Тільки сміливі досягають результатів…, точніше, кліків і замовлень. Проводьте тестування, оптимізуйте на основі отриманих даних. Не бійтеся пробувати різні шаблони оголошень, лендингів і таргетингу.

Висновок

Зміни у світі та правилах реклами – неминучі, але є ключові моменти, які допоможуть вам досягати високих результатів!

Користуйтеся нашими рекомендаціями, слідкуйте за новинками, постійно вдосконалюйтесь. Рекламні стратегії – це динамічний процес. Продовжуйте розвиватися, пробуйте нові підходи, і успіх вам забезпечений!

2 серпень 2024

Тематичний лендинг: як успішно запустити

У цьому матеріалі ви знайдете інформацію про те, чому нішевий лендінг є ефективним інструментом. Ми обговоримо його сильні та слабкі сторони, а також порекомендуємо сервіси та інструменти для підвищення конверсії та зростання доходів у партнерському маркетингу. Нішевий лендінг націлений на конкретну групу офферів у певній вертикалі. Наприклад, це може бути фокус на дебетових картах у банківській сфері або IT-курси в онлайн-освіті. Обираючи таку стратегію, ви спрямовуєте увагу користувачів на певні офери або навіть один оффер. Це дає змогу тестувати нові пропозиції та перевіряти гіпотези. Якщо ж потенціал оффера вже відомий, за допомогою такого лендинга можна визначити рівень конверсії. Нішевий лендінг розрахований на вузьке коло користувачів і дає змогу вигідно представити умови оффера в контенті сайту. Це допомагає зосередити зусилля на пошуку і залученні цільової аудиторії. Якщо сайт сфокусований на одній темі й об'єднує всі офери цієї тематики, правильно підібрана аудиторія...
3340
5хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали